Ana içeriğe atla

Gümrük Müşavirliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Gümrük belgelerinin hazırlanmasını sağlayarak malların ithalatını ve ihracatını kolaylaştıran gümrük müşaviri, müşteri adına ödenecek harç ve vergileri belirlemektedir. Gümrük işlemlerinin takibi, gümrük müşavirliği tarafından yapılmaktadır. Gümrük işlemlerinin mevzuata uygun olarak yapılmasının sorumluluğu, tamamen gümrük müşavirinin kontrolündedir. Tahsil edilmesi gereken vergileri, doğru ve eksiksiz bir şekilde tahsis etmektedir.
  Gümrük Müşavirliği Yapılan İşlemler
  Dış ticaret alanında faaliyette bulunan firmalar, danışmanlık hizmeti almak istemektedir. Uluslararası ticarette kullanılan belgelerin ön kontrolünü yapan gümrük müşavirliği evrakların hazırlanmasını hızlandırmaktadır. Dış ticaret ve gümrük işlemlerinin oldukça karmaşık olduğu düşünülürse, gümrük müşavirliği hizmetinden faydalanmak son derece önem arz etmektedir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşla ilişkiler sağlanmaktadır.
  Gümrük Müşavirliği İş Takibi
  Bütün herkes, gümrük mevzuatı ile ilgili işlemlerin takip edilmesi için bir temsilci tayin edebilmektedir. Temsil doğrudan olabileceği gibi dolaylı da olabilmektedir. Her türlü gümrük işini takip edip sonuçlandıran gümrük müşavirliği yetkili kişilerden oluşmaktadır. Gümrük işlemi yapılan her eşya için gümrük yükümlülüğü doğmaktadır. Gümrük rejiminin gerektirdiği bütün yükümlülükler yerine getirilmeli ve söz konusu vergiler ödenmelidir. Dış ticaret sektörü içerisinde olan büyük firmaların %90'ı, gümrük işlemleri için gümrük müşavirliği ile anlaşmaktadır. Dış ticaret ile ilgili gerekli adımların atılması için gümrük müşavirliğine ihtiyaç vardır. G.T.İ.P. tespitinin yapılması da gümrük müşavirliği tarafından sağlanmaktadır.
  Gümrük Müşavirliği Sorumluluklar
  Türkiye'deki büyük firmaların dışa açılmaları ile birlikte gümrük işlemleri hız kazanmaktadır. Eşya sahibine ve büyük firmalara yardımcı olan gümrük müşavirliği, gümrük ile ilgili işlemleri belirli bir düzen içerisinde gerçekleştirmektedir. Gümrük müşavirinin sahip olduğu deneyim ve bilgi sayesinde, işlemler oldukça hızlı bir şekilde tamamlanmaktadır. Yıldan yıla gümrük müşavirliğinin sorumluluğu değişmektedir. Gümrük müşavirinin yaptığı işlemlerin geneli, eşyanın gümrük rejimine tabi tutulmasını sağlamaktır. İhracat ile ilgili işlemlerde de gümrük müşavirliğine büyük sorumluluk düşmektedir. Eşyanın gümrüklemeye ilişkin belgelerin temini ile ilgilenen gümrük müşaviri, gerekli izinleri alarak gümrükleme işlemini yapmaktadır. Gümrükleme işleminin başlayabilmesi, ihracat için gerekli olan evrakların tamamlanmasına bağlıdır.
  Gümrük Müşavirliği Dolaylı Temsil
  Hukukun tanıdığı imkanlar kapsamında, bir kişi adına hukuki işlem gerçekleştirmek mümkündür. Gümrük müşavirliğinin temsil yetkisi, vekaletnameye dayandırılmaktadır. Temsil yetkisi ile birlikte gümrük işlemlerinin yerine getirilmesi, gümrük müşavirliğine bırakılmaktadır. Dolaylı temsil, sadece gümrük müşaviri tarafından yapılabilmektedir. Dolaylı temsil yolu ile yapılan gümrük işlemlerinde, müşavir işlemleri kendi adına yapmakta ama hukuki sonuçlarından sorumlu olmamaktadır. Mali yükümlülükler ve gümrük vergileri düşünüldüğünde, dolaylı temsilcinin sorumlulukları son derece ağırdır. Gümrük müşaviri ile vekalet sözleşmesi yapılmakta ve vekalet verenin işini yapma sorumluluğu üstlenilmektedir. Tarafların karşılıklı hak ve borçlarının ispatlanması açısından, vekalet sözleşmesi son derece önemlidir. Gümrük müşaviri, gümrük ile yapmış olduğu işlemlerin hesabını vermek zorundadır. Bu sebepten dolayı yapılan bütün işlemler belgelendirilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaliteli Bir Çince Çeviri'de Nelere Dikkat Edilmeli?

   Kaliteli Bir Çince Çeviri'de Nelere Dikkat Edilmeli? Doğru bir çeviri yapmak oldukça önem taşır. Özellikle de günümüzde dünyada hızlı bir globalleşme söz konusu. Hızla gelişen teknoloji sayesinde insanlar rahat bir şekilde birbirleri ile iletişim kurabiliyorlar. Bunun yanı sıra bir yabancı ülkeye seyahat edildiğinde dahi o ülkenin yabancı dilini bilmek çok önem arz ediyor. Bu nedenle yabancı dil öğrenmeye ilgi de her geçen gün artıyor. Bu da farklı diller bilen tercüman sayısını hızla arttırıyor. Günümüzde yabancı dilde bir metni çevirmek de oldukça kolay bir hal aldı. Çince metinler dahi uzman tercümanlar tarafından çevrilebiliyor.    Çince Bilmenin Ve Çince Çeviri Neden Önemlidir?   Günümüzde Çin ikinci güç durumunda. Hem ekonomik hem de sosyal anlamda hızla gelişen ülke ile ticaret ilişkileri her geçen gün gelişiyor. Çin ile ticaret yapan firmalar bürokratik ve hukuksal konularda   Çince çeviri  imkanından yararlanmak isteyebiliyorlar. Aynı zamanda Çin'de eğitim gören gen

İç Mimar Ne İş Yapar

İç Mimar Ne İş Yapar İç mimar mekânlarda boyut konusunda takılmadan öncelikle alanın ferahlığını sağlayan kişidir. Düzenlenmesi uygun görülen mekânın ferahlığı ve yaşanabilir hale gelmesi için gereksinimlerini tespit eder. Mekâna özgü olması gereken renk ve ışık disiplinini sağlayarak mekan sahiplerinin tercihine uygun ortam oluşturmaktadır. İç mekânları iç mimarlık projesi doğrultusunda güvenli ve güzel hale getirerek işlevsel bir akış sağlar. Bina ve iş yeri gibi alanların iç tasarımlarını yaparak estettik bir durum yaratmaktadır.   İç mimarın görevleri nelerdir?   Kullanıma sunulacak alanın estetik cazibesini arttırmak ve bunu yaparken mevcut mekandan olabildiğince artı alan yaratmaktır. Genellikle alanın estetik güzelliğini ve güvenli kullanımını sağlamaktır. İç mekân tasarımını üstlenen iç mimarlık çalışanları görev bilinci olarak; Tasarımını yapmak için ele aldıkları mekânda yaşayanların hedefledikleri doğrultuda gereksinimleri belirlemek. Tasarımı yapılacak mekânı

Ahşap Merdivenlerin Kullanım Süresi Ne Kadardır?

            Dekorasyon uzmanlarının özellikle önerdiği ahşap merdiven modelleri kullanıldığı alanları güzelleştirmesi, şık bir dekorasyon imkanı sunmasıyla olduğu kadar, dayanıklılığıyla da tercih ediliyor. Bu tür bir merdivene sahip olmak isteyenler sıklıkla bu merdivenleri ne kadar bir ömre sahip olduğunu araştırırlar.             Özellikle hizmet sektöründe çalışan mekanlarda ahşap merdiven tercih edilecekse, her gün birçok kimsenin bu mekana geleceği ve merdivenlerin normalden daha fazla kullanılacağı hesaplanarak, bu merdivenlerin ne kadar süre boyunca sorunsuz kullanılacağı sorusu akıllara geliyor. Bu durumda bu merdivenlerin kullanımı ve kurulumu konusunda bazı detayları göz ardı etmemekte yarar var.   Ahşap Merdivenlerin Uzun Süre Kullanılması İçin             Günümüzde hemen hemen her bölgede tercih edilen ahşap merdivenler sıklıkla istanbul ahşap merdiven tercihleriyle de gündeme geliyor. İstanbul kalabalık ve büyük bir şehir. Bu şehirde biraz daha doğa ile iç