Ana içeriğe atla

Çatı Güneş Panelleri İle Enerji Üretimde Yeni Bir Devir Mi Başlıyor?

 

Çatı Güneş Panelleri İle Enerji Üretimde Yeni Bir Devir Mi Başlıyor?

Güneş enerjisi, sınırsız bir enerji kaynağı olan güneşten kaynağını aldığı için tükenmeyen bir enerji. Güneş enerjisi, yenilenebilir ve temiz bir enerji türü olarak çevreye zarar verici duman, gaz, karbon monoksit, radyasyon gibi etkiler içermiyor. Çevre dostu ve düşük maliyetli bu sistemi kullanarak elektrik enerjisi üretimi bu sebeple tercih edilen üretim şekilleri olarak ön planda.

  Çatı Güneş Panelleri ile Enerji Üretimde Yeni Bir Devir mi Başlıyor?

  Çatı üzerine kurulan ve güçlü bir enerji kaynağı olan güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren özel panel sistemleri ile dünya çapında pek çok önemli ülkede uygulanan modern teknoloji ürünleridir. Bu panel sistemlerinden alınan başarılı sonuçlar, çatı güneş paneli üretim ve kurulumlarının giderek yaygınlaşmasını sağlamaktadır. Devlet destekli proje ve mevzuatlar sayesinde evlerde ve işyerlerinde elektrik enerjisi ihtiyacının büyük çoğunluğu, çatıya kurulan güneş sistemleri sayesinde istenilen düzeyde karşılanabilmekte, enerji üretiminde yeni bir devir başlamaktadır.

  Çatı Güneş Paneli Sistemlerinin Çalışma Prensibi

  Çatı güneş paneli sistemlerinin çalışma prensiplerinde elektrik üretimi sağlanabilmesi için ilk olarak doğru akımın alternatif akıma dönüştürülmesi gerekir. Bu noktada AC/DC dönüştürücüsü önemli bir görev üstlenmektedir. Çatıya yerleştirilen güneş panelleri vasıtası ile biriken enerji, doğru akımdan alternatif akıma çevrilmekte ve akabinde kamusal elektrik şebekesine verilmektedir. Kurulduğu andan itibaren çatı güneş panelleri, otomatik olarak çalışmaya başlayan sistemlerdir. Yeterli güneş ışığı alınması ile üretilen elektrik otomatik bir şekilde şebekeye aktarılmaktadır.

  Çatı Güneş Paneli Sistemlerinin Kullanım Alanları

  Çatı güneş panelleri sayesinde elektrik hizmetlerinden yararlanan aboneler, çatıya güneş paneli sistemi kurulması için gerekli fiyatları ödeyerek kendi elektriğini kendisi üretme fırsatını yakalamaktadırlar. Çatılarda güneş enerjisini elektrik enerjisine etkili bir şekilde dönüştürebilen modern sistemler sayesinde kişiler kendilerine ait elektrik üretim tesisine sahip olabilme ayrıcalığını yaşayabilirler.

  Çatı güneş panelleri sistemlerinin yaygın bir kullanım alanı bulunmakla birlikte bu kullanım alanlarında ihtiyaç ve talepler doğrultusunda yenileri eklenmektedir. Bu yaygın kullanım alanları içerisinde ev tipi solar enerji sistemleri öne çıkmakla birlikte bu sistemler dışında kalan çatılara kurulan güneş panellerine organize sanayi bölgelerinde, tarım ve hayvancılık tesislerinde, alışveriş merkezlerinde, otellerde, hastanelerde, akaryakıt istasyonlarında ve başkaca büyük ticari yapısal alanlarda sıklıkla rastlanmaktadır.

  Dünyada ve Ülkemizde Çatı Güneş Panelleri Sistemlerindeki Gelişmeler

  Dünyadaki pek çok modern ve gelişmiş ülke başta sanayi devi Almanya olmak üzere çatı güneş panelleri sistemlerine büyük bir önem vermekte ve bu konudaki yatırımlarını artırmaktadır. Bu sistemlere yapılan yatırımların karşılığı kat kat fazlası ile alınabildiğinden karlı ve enerji verimliliği açısından uzmanlar tarafından kurulumu önerilen ve devlet tarafından desteklenen sistemlerdir. Maddi kazanç, enerji tasarrufu, enerjinin etkin kullanımını sağlaması yanında çevre dostu teknolojiler olarak insan sağlığı ve çevreyi koruyan uygulamalardır.

  Çatı güneş panelleri, dünya yaşanan enerji problemlerini büyük ölçüde ortadan kaldırmıştır. Günümüzde Japonya'nın tüm evlerinde çatı güneş enerjisi panelleri elektrik üretimini maksimum seviyede gerçekleştirmektedir. Türkiye'de bu enerji sistemlerinde gözle görülür büyük ilerlemeler kaydetmiş olup bu alanda ilerlemeye hız kesmeden ve hedef büyüterek devam etmektedir. Ülkemizde 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren abonelerin kendi elektrik üretimini sağlamaları serbest hale gelmiştir. Bu yasa ile birlikte tüzükte yer alan elektrik sistemleri kullanılarak elektrik üretimi yapılabilmektedir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaliteli Bir Çince Çeviri'de Nelere Dikkat Edilmeli?

   Kaliteli Bir Çince Çeviri'de Nelere Dikkat Edilmeli? Doğru bir çeviri yapmak oldukça önem taşır. Özellikle de günümüzde dünyada hızlı bir globalleşme söz konusu. Hızla gelişen teknoloji sayesinde insanlar rahat bir şekilde birbirleri ile iletişim kurabiliyorlar. Bunun yanı sıra bir yabancı ülkeye seyahat edildiğinde dahi o ülkenin yabancı dilini bilmek çok önem arz ediyor. Bu nedenle yabancı dil öğrenmeye ilgi de her geçen gün artıyor. Bu da farklı diller bilen tercüman sayısını hızla arttırıyor. Günümüzde yabancı dilde bir metni çevirmek de oldukça kolay bir hal aldı. Çince metinler dahi uzman tercümanlar tarafından çevrilebiliyor.    Çince Bilmenin Ve Çince Çeviri Neden Önemlidir?   Günümüzde Çin ikinci güç durumunda. Hem ekonomik hem de sosyal anlamda hızla gelişen ülke ile ticaret ilişkileri her geçen gün gelişiyor. Çin ile ticaret yapan firmalar bürokratik ve hukuksal konularda   Çince çeviri  imkanından yararlanmak isteyebiliyorlar. Aynı zamanda Çin'de eğitim gören gen

İç Mimar Ne İş Yapar

İç Mimar Ne İş Yapar İç mimar mekânlarda boyut konusunda takılmadan öncelikle alanın ferahlığını sağlayan kişidir. Düzenlenmesi uygun görülen mekânın ferahlığı ve yaşanabilir hale gelmesi için gereksinimlerini tespit eder. Mekâna özgü olması gereken renk ve ışık disiplinini sağlayarak mekan sahiplerinin tercihine uygun ortam oluşturmaktadır. İç mekânları iç mimarlık projesi doğrultusunda güvenli ve güzel hale getirerek işlevsel bir akış sağlar. Bina ve iş yeri gibi alanların iç tasarımlarını yaparak estettik bir durum yaratmaktadır.   İç mimarın görevleri nelerdir?   Kullanıma sunulacak alanın estetik cazibesini arttırmak ve bunu yaparken mevcut mekandan olabildiğince artı alan yaratmaktır. Genellikle alanın estetik güzelliğini ve güvenli kullanımını sağlamaktır. İç mekân tasarımını üstlenen iç mimarlık çalışanları görev bilinci olarak; Tasarımını yapmak için ele aldıkları mekânda yaşayanların hedefledikleri doğrultuda gereksinimleri belirlemek. Tasarımı yapılacak mekânı

Ahşap Merdivenlerin Kullanım Süresi Ne Kadardır?

            Dekorasyon uzmanlarının özellikle önerdiği ahşap merdiven modelleri kullanıldığı alanları güzelleştirmesi, şık bir dekorasyon imkanı sunmasıyla olduğu kadar, dayanıklılığıyla da tercih ediliyor. Bu tür bir merdivene sahip olmak isteyenler sıklıkla bu merdivenleri ne kadar bir ömre sahip olduğunu araştırırlar.             Özellikle hizmet sektöründe çalışan mekanlarda ahşap merdiven tercih edilecekse, her gün birçok kimsenin bu mekana geleceği ve merdivenlerin normalden daha fazla kullanılacağı hesaplanarak, bu merdivenlerin ne kadar süre boyunca sorunsuz kullanılacağı sorusu akıllara geliyor. Bu durumda bu merdivenlerin kullanımı ve kurulumu konusunda bazı detayları göz ardı etmemekte yarar var.   Ahşap Merdivenlerin Uzun Süre Kullanılması İçin             Günümüzde hemen hemen her bölgede tercih edilen ahşap merdivenler sıklıkla istanbul ahşap merdiven tercihleriyle de gündeme geliyor. İstanbul kalabalık ve büyük bir şehir. Bu şehirde biraz daha doğa ile iç