Ana içeriğe atla

Sekine Duası Bir Mucizedir Aslında

 

Sekine Duası Bir Mucizedir Aslında

Sekine duası nedir ve hangi amaçlar için tatbik edilmelidir?

Sekine duası hemen hemen İslami manada ön plana çıkan bütün büyük alimlerin kendi kaynaklarında verdiği mucizevi bir dilek duasıdır. Bu dua 19 farklı Kuran ayetine dayanır. Ayrıca dua içinde 6 adet esma da tekrar edilmektedir.

Sekine duası okuyarak murat ettiği şeylere kavuşan sayısız mümin bulunmaktadır. Bu insanların anlattıkları mucizevi olaylar ve büyük alimlerin beyanları duanın ne kadar tesirli olduğunun delilidir.

Sekine kelimesi “huzura kavuşmak, sakinleşmek ve rahata ermek” gibi anlamlara gelir. Ancak duanın tesirli olduğu alan sadece ruhsal olarak müminlerin sakinleşmesi değildir. Sekine duası her konuda okunabilecek bir dilek duasıdır ve Allah’ın izniyle hayırlara vesile olmaktadır.

Sekine duası hangi tür dilek ve hacetlerinin gerçekleşmesi için okunmaktadır?

Bir mümin helal dairesi içinde olmak şartı ile her konudaki dilek ve hacetler için bu kutsi duaya müracaat edebilir. Ancak sahih dua kitapları incelendiğinde sekine duasının daha çok şu mevzulara dair okunduğunu ifade etmek mümkündür:

Özel hayatla ilgili dileklerin gerçekleşmesi

Aile hayatının düzene girmesi

Helal rızık kazanmak

Düşmanların şerrinden korunmak

Şifa bulmak gayesiyle

Zor durumdan kurtulma duası hükmünde

Nefsine hakim olabilmek maksadıyla

Uyku problemlerinin giderilmesi

Unutkanlıktan kurtulmak

Vesvese ve panik atak gibi sıkıntıların giderilmesi

Nazar ve diğer şer güçlerden kurtulmak

İfade edilen bu hususlar dışında hem özel yaşamla hem de maddi hayatla ilgili her konuda sekine duasının okunabileceğini bir kez daha vurgulamak yerinde olacaktır.

Sekine duası her gece yatsı namazından sonra okunur

Sekine duası için makbul kabul kabul edilen zaman dilimi yatsı namazı sonralarıdır. Kişinin uyumadan önce bu duayı okuyup ardından yatması tavsiye edilmektedir.

Sekine duasının bu saatte okunmasına imkan yoksa dua sözleri günün diğer vakitlerinde de niyaz edilebilir. Ancak duaları büyük alimlerin tavsiyelerine uygun biçimde okumak hiç şüphesiz ki daha faziletli olacaktır.

Sekine duasına 3 veya 7 gece devam edilmesi

Sekine duası eğer özel yaşamla ilgili bir dileğin gerçekleşmesi için okunacaksa 3 gece peş peşe niyaz edilmesi gerekmektedir. Şayet dua, maddi yaşamla ilgili mevzularda okunacaksa duaya 7 gece devam edilmesi önerilmektedir.

Dua “şifa duası” ile “zor durumdan kurtulma duası” hükmünde okunduğu zaman da 3 gecelik okumalar halinde niyaz edilmesi tavsiye edilmektedir.

Sekine duasının sözleri

Sekine duası içinde çeşitli zikirlerin ve 19 adet ayetin geçtiği bir duadır. Duanın teşkili şöyledir:

Besmeleyi şerif ile duaya başlanması

Tövbe istiğfar edilmesi (7 defa)

Peygamberimize salavat getirilmesi (7 defa)

Allahu Ekber şeklinde nida edilmesi (10 kere)

19 ayeti kerimenin okunması ve 6 farklı esmanın tekrar edilmesi

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaliteli Bir Çince Çeviri'de Nelere Dikkat Edilmeli?

   Kaliteli Bir Çince Çeviri'de Nelere Dikkat Edilmeli? Doğru bir çeviri yapmak oldukça önem taşır. Özellikle de günümüzde dünyada hızlı bir globalleşme söz konusu. Hızla gelişen teknoloji sayesinde insanlar rahat bir şekilde birbirleri ile iletişim kurabiliyorlar. Bunun yanı sıra bir yabancı ülkeye seyahat edildiğinde dahi o ülkenin yabancı dilini bilmek çok önem arz ediyor. Bu nedenle yabancı dil öğrenmeye ilgi de her geçen gün artıyor. Bu da farklı diller bilen tercüman sayısını hızla arttırıyor. Günümüzde yabancı dilde bir metni çevirmek de oldukça kolay bir hal aldı. Çince metinler dahi uzman tercümanlar tarafından çevrilebiliyor.    Çince Bilmenin Ve Çince Çeviri Neden Önemlidir?   Günümüzde Çin ikinci güç durumunda. Hem ekonomik hem de sosyal anlamda hızla gelişen ülke ile ticaret ilişkileri her geçen gün gelişiyor. Çin ile ticaret yapan firmalar bürokratik ve hukuksal konularda   Çince çeviri  imkanından yararlanmak isteyebiliyorlar. Aynı zamanda Çin'de eğitim gören gen

İç Mimar Ne İş Yapar

İç Mimar Ne İş Yapar İç mimar mekânlarda boyut konusunda takılmadan öncelikle alanın ferahlığını sağlayan kişidir. Düzenlenmesi uygun görülen mekânın ferahlığı ve yaşanabilir hale gelmesi için gereksinimlerini tespit eder. Mekâna özgü olması gereken renk ve ışık disiplinini sağlayarak mekan sahiplerinin tercihine uygun ortam oluşturmaktadır. İç mekânları iç mimarlık projesi doğrultusunda güvenli ve güzel hale getirerek işlevsel bir akış sağlar. Bina ve iş yeri gibi alanların iç tasarımlarını yaparak estettik bir durum yaratmaktadır.   İç mimarın görevleri nelerdir?   Kullanıma sunulacak alanın estetik cazibesini arttırmak ve bunu yaparken mevcut mekandan olabildiğince artı alan yaratmaktır. Genellikle alanın estetik güzelliğini ve güvenli kullanımını sağlamaktır. İç mekân tasarımını üstlenen iç mimarlık çalışanları görev bilinci olarak; Tasarımını yapmak için ele aldıkları mekânda yaşayanların hedefledikleri doğrultuda gereksinimleri belirlemek. Tasarımı yapılacak mekânı

Ahşap Merdivenlerin Kullanım Süresi Ne Kadardır?

            Dekorasyon uzmanlarının özellikle önerdiği ahşap merdiven modelleri kullanıldığı alanları güzelleştirmesi, şık bir dekorasyon imkanı sunmasıyla olduğu kadar, dayanıklılığıyla da tercih ediliyor. Bu tür bir merdivene sahip olmak isteyenler sıklıkla bu merdivenleri ne kadar bir ömre sahip olduğunu araştırırlar.             Özellikle hizmet sektöründe çalışan mekanlarda ahşap merdiven tercih edilecekse, her gün birçok kimsenin bu mekana geleceği ve merdivenlerin normalden daha fazla kullanılacağı hesaplanarak, bu merdivenlerin ne kadar süre boyunca sorunsuz kullanılacağı sorusu akıllara geliyor. Bu durumda bu merdivenlerin kullanımı ve kurulumu konusunda bazı detayları göz ardı etmemekte yarar var.   Ahşap Merdivenlerin Uzun Süre Kullanılması İçin             Günümüzde hemen hemen her bölgede tercih edilen ahşap merdivenler sıklıkla istanbul ahşap merdiven tercihleriyle de gündeme geliyor. İstanbul kalabalık ve büyük bir şehir. Bu şehirde biraz daha doğa ile iç