Ana içeriğe atla

El Falı Nedir?

El Falı Nedir?

El fallarına bakarken avuç içerisinde yer alan çizgiler ön plana alınır. Bu nedenle parmaklar, eller ve avuç içi aracılığı ile el falı bakılır. Ellerdeki bu çizgiler kişinin kaderi ve hayatına dair ipuçları verirler. Dünyanın pek çok farklı yerinde el falları bakılır. Bu ritüeller kültürlere ve ülkelere göre farklılıklar da gösterir. El fallarının çeşitli varyasyonları da vardır. Özellikle Çin, Hindistan, Tibet, İran, Babil ve Filistin'deki kültürlerde fal öne çıkar. El falına bakan kişiler kaderin, hayatın ve geleceğin ele yansıttıklarını dile getirirler. El falına bakmak ise dikkat ve bazı uzmanlıklar gerektirir.

  El Falı İle İlgili Merak Edilenler Nelerdir?

  El falına bakılırken pek çok detaya dikkat etmek gerekir. El falı sayesinde kişilerin avuç içindeki çizgileri okunarak karakter ve gelecekteki yaşamın tüm detayları anlatılır. İnsanlar hayatları boyunca büyük bir merak duyarlar. Özellikle bu kişiler geleceğine umut ile bakmak isterler. Bu nedenle fal baktırarak kendilerine olan inançlarını arttırmak isterler. O yüzden el fallarına bakılarak geleceğe dair bilgiler verilir. Karakterinde güçlü ve zayıf yanlarını bilen kişiler de buna göre hareket ederler. El falları ile tüm dünyada genellikle çingeneler ilgilenmiştir. Onların güçlü ön sezileri ile birlikte öne çıkarlar.

  El Falı Tekniği Nedir?

  El fallarına bakılırken bazı detaylara çok dikkat edilmelidir. Her insanın elleri ve el yapıları çok farklıdır. Hatta bazı geleneklerde ise parmak izleri, cilt dokusu ve avuç şekli ön plandadır. Bunun yanı sıra parmak yapısı ve elin esnekliği dahi el falı bakılırken önem taşır. El falına bakan kişinin de çok dikkatli olması gerekir. Çünkü el falı okuyucusu genellikle kişilerin en baskın kullandığı ellerine bakmalılar. Bu açıdan dominant olan el baz alınarak yorumlama yapılır. Çoğu kültürde ise diğer elin aile yaşamını, geçmiş hayatı yansıtır. Bunun yanı sıra bu elin kalıtsal hastalıkları barındırdığına da inanılır.

  El İçerisindeki Çizgiler Neler Anlatır?

  Elin içerisinde bulunan her çizginin bir anlamı vardır.

  Hayat Çizgisi: İnsanın canlılığı, fiziksel sağlığı ve genel refahı anlatılır. Felaketler, fiziksel yaralanmalar gibi büyük değişiklikleri gösterir. Aynı zamanda bu çizginin uzun bir ömür yaşayacağı şeklinde algılanması yanlıştır.

  Akıl Çizgisi: Bu çizgi ise kişinin zeka düzeyini, zihnin çalışmasını ve iletişim karakterini ortaya koyar. Aynı zamanda da entellektüel birikimi ve yatkınlığı da yansıtır.

  Kalp Çizgisi: Bu kişilerin sevgi ile ilişkisive çekim gücünü yansıtır. Eldeki bu çizgi yaşamsal ve duygusal alanları yansıtır. Aynı zamanda kalp sağlığı, adrenalin tutkusu ve aşk hayatı dile getirilir.

  El Falındaki Diğer Çizgiler Ne İfade Eder?

 El fallarındaki ikincil olarak geçen çizgilerin de bir anlamı vardır. Kader çizgisi kişinin eğitim ve kariyer hayatı ile ilgili bilgiler verir. Bunun yanı sıra şöhret çizgisi de başarı düzeyi ile bireyin toplumsal hayatı anlatılır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaliteli Bir Çince Çeviri'de Nelere Dikkat Edilmeli?

   Kaliteli Bir Çince Çeviri'de Nelere Dikkat Edilmeli? Doğru bir çeviri yapmak oldukça önem taşır. Özellikle de günümüzde dünyada hızlı bir globalleşme söz konusu. Hızla gelişen teknoloji sayesinde insanlar rahat bir şekilde birbirleri ile iletişim kurabiliyorlar. Bunun yanı sıra bir yabancı ülkeye seyahat edildiğinde dahi o ülkenin yabancı dilini bilmek çok önem arz ediyor. Bu nedenle yabancı dil öğrenmeye ilgi de her geçen gün artıyor. Bu da farklı diller bilen tercüman sayısını hızla arttırıyor. Günümüzde yabancı dilde bir metni çevirmek de oldukça kolay bir hal aldı. Çince metinler dahi uzman tercümanlar tarafından çevrilebiliyor.    Çince Bilmenin Ve Çince Çeviri Neden Önemlidir?   Günümüzde Çin ikinci güç durumunda. Hem ekonomik hem de sosyal anlamda hızla gelişen ülke ile ticaret ilişkileri her geçen gün gelişiyor. Çin ile ticaret yapan firmalar bürokratik ve hukuksal konularda   Çince çeviri  imkanından yararlanmak isteyebiliyorlar. Aynı zamanda Çin'de eğitim gören gen

İç Mimar Ne İş Yapar

İç Mimar Ne İş Yapar İç mimar mekânlarda boyut konusunda takılmadan öncelikle alanın ferahlığını sağlayan kişidir. Düzenlenmesi uygun görülen mekânın ferahlığı ve yaşanabilir hale gelmesi için gereksinimlerini tespit eder. Mekâna özgü olması gereken renk ve ışık disiplinini sağlayarak mekan sahiplerinin tercihine uygun ortam oluşturmaktadır. İç mekânları iç mimarlık projesi doğrultusunda güvenli ve güzel hale getirerek işlevsel bir akış sağlar. Bina ve iş yeri gibi alanların iç tasarımlarını yaparak estettik bir durum yaratmaktadır.   İç mimarın görevleri nelerdir?   Kullanıma sunulacak alanın estetik cazibesini arttırmak ve bunu yaparken mevcut mekandan olabildiğince artı alan yaratmaktır. Genellikle alanın estetik güzelliğini ve güvenli kullanımını sağlamaktır. İç mekân tasarımını üstlenen iç mimarlık çalışanları görev bilinci olarak; Tasarımını yapmak için ele aldıkları mekânda yaşayanların hedefledikleri doğrultuda gereksinimleri belirlemek. Tasarımı yapılacak mekânı

Ahşap Merdivenlerin Kullanım Süresi Ne Kadardır?

            Dekorasyon uzmanlarının özellikle önerdiği ahşap merdiven modelleri kullanıldığı alanları güzelleştirmesi, şık bir dekorasyon imkanı sunmasıyla olduğu kadar, dayanıklılığıyla da tercih ediliyor. Bu tür bir merdivene sahip olmak isteyenler sıklıkla bu merdivenleri ne kadar bir ömre sahip olduğunu araştırırlar.             Özellikle hizmet sektöründe çalışan mekanlarda ahşap merdiven tercih edilecekse, her gün birçok kimsenin bu mekana geleceği ve merdivenlerin normalden daha fazla kullanılacağı hesaplanarak, bu merdivenlerin ne kadar süre boyunca sorunsuz kullanılacağı sorusu akıllara geliyor. Bu durumda bu merdivenlerin kullanımı ve kurulumu konusunda bazı detayları göz ardı etmemekte yarar var.   Ahşap Merdivenlerin Uzun Süre Kullanılması İçin             Günümüzde hemen hemen her bölgede tercih edilen ahşap merdivenler sıklıkla istanbul ahşap merdiven tercihleriyle de gündeme geliyor. İstanbul kalabalık ve büyük bir şehir. Bu şehirde biraz daha doğa ile iç